Hét professionaliseringsevent “SOOOG maakt het verschil!” groot succes.

Hét professionaliseringsevent “SOOOG maakt het verschil!” groot succes.

Afgelopen dinsdag 6 november organiseerde Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen voor al haar werknemers en genodigden een inspirerende dag over toekomstgericht lesgeven. Bezoekers kregen van zeven bekende sprekers een kijkje in de toekomst van onderwijsland.  Het was volle bak in Cultuurhuis de Klinker, waar zo’n 400 medewerkers en nauw betrokkenen  een nspiratiedag bijwoonden over toekomstgericht lesgeven. Onder de zeven prominente sprekers waren onder andere Peter Heerschop, Sjef Drummen, Alexander Klöpping, Maarten Steinbuch en Ben Woldring.

Het dagprogramma bestond uit 4 blokken te weten; de veranderende wereld om ons heen, de toekomst van het onderwijs, de school van de toekomst en de leraar van de toekomst! Veel stof tot nadenken. Technologische hulpmiddelen, programmeerrobots, trends en ontwikkelingen binnen het onderwijs en de impact van maatschappelijke veranderingen daarop, 21ste-eeuwse vaardigheden: een wereld aan mogelijkheden kwam aan bod. Wij hebben de taak onze leerlingen voor te bereiden op banen die nu nog niet bestaan en ze vaardigheden bij te brengen waar vroeger geen aandacht aan werd besteed op school. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan het oplossen van problemen, creatief denken, samenwerken en een kritische, onderzoekende houding aannemen. Het is belangrijk stil te staan bij de toekomst van ons onderwijs en onze medewerkers inzichten en tools mee te geven waarmee ze hun eigen manier van toekomstgericht lesgeven vorm kunnen geven. We kunnen terugkijken op een geslaagde inspiratiedag. De deelnemers hebben deze dag als zeer motiverend ervaren en zeggen dat de verschillende sprekers zeker stof tot nadenken heeft gegeven.

Nieuwsbrief Obs Drieborg 30 november nr. 145

Tijdens de pietengymles hebben de kinderen flink geoefend. Ze werden na afloop dan ook beloond met een pietendiploma!

Nieuwsbrief Obs Drieborg 16 november nr. 144

De afgelopen week heeft de voetbalvereniging voor alle groepen een voetbalclinic verzorgd.

Nieuwsbrief Obs Drieborg 2 november nr. 143

Er wordt al weer druk gewerkt aan de lampionnen!